Kies je houten vloer thuis uit

Geen weekenden lang woonboulevard af. Maar in je eigen huis de perfecte vloer uitzoeken.

Kies je houten vloer thuis uit

Geen weekenden lang woonboulevard af. Maar in je eigen huis de perfecte vloer uitzoeken.

Houten vloeren

Niets is zo mooi als een houten vloer of een parketvloer. Een echt houten vloer geeft je kamer een warme sfeer en je ziet dat het echt hout is. Even wat anders dan standaard? Houten vloeren zijn ook makkelijk op te schuren en dan weer in een andere kleur te lakken. Een vloer van hout is onderhoudsvriendelijker dan je misschien denkt. Het leggen van een houten vloer vraagt wel enig vakmanschap. Je moet namelijk rekening houden met eventuele krimp en uitzetting van het hout door luchtvochtigheid.

Zeer ruim assortiment

Soms wordt ons gevraagd of onze mobiele showroom wel genoeg keuze heeft om uit te kiezen. Jazeker! Wij maken een voorselectie op basis van de behoeften. Zoekt u houten vloeren, dan nemen wij een zeer ruim assortiment houten vloer mee. Dit zijn geen kleine stalen, maar forse vloerdelen zodat u een goede indruk krijgt van de vloer. Wij weten uit ervaring dat uw smaak en vloer er absoluut tussen zal zitten.

Onze collectie houten vloeren bestaat uit 8 pijlers.

 

– Verouderde vloeren

– Landhuis vloeren

– Kasteel vloeren

– 17e Eeuwse vloeren

– Gerookte vloeren

– Lifestyle  vloeren 2000

– Boerderij vloeren

– Visgraat vloeren

 

Elke collectie heeft 20 kleuren

 

 

Een duoplank is de oplossing wanneer je wel een houten vloer wilt, maar ook gebruik maakt van je vloerverwarming. Een duovloer Kan ook gerookt, verouderd of getrommeld worden. Kortom bij de VloerFestival dezelfde mogelijkheden als bij een massieve plank, maar dan met voordeel.

Wij hebben 8 verschillende soorten binnen de gerookt, verouderde of getrommelde vloeren.

De verouderde Duoplanken zijn handmatig verouderd. De planken zijn weliswaar nieuw, maar door een zorgvuldig verouderingsproces zie de vloerdelen eruit alsof ze al decinia lang mee gaan. De mooie verouderde look geeft direct sfeer aan iedere ruimte.

Door een houten vloer in een gesloten ruimte te plaatsen en bloot te stellen aan amoniadampen gaat er verkleuring ontstaan. De verkleuring ontstaat door een chemische reactie tussen het looizuur en de amoniadamp. Iedere plank is uniek en heeft dus een andere hoeveel looizuur, hierdoor heeft dus elke plank een uniek karakter.

Met de mooie houtlijnen, duidelijke structuur en het verschil in kleur is het toepasbaar is elke ruimte. Een houten vloer is natuurlijk een prachtig natuurproduct.

 

 

Verschillende massief houten vloeren

Wit houten vloer

Ze staan in alle woonbladen! Onze witte houten vloeren. Wij behandelen de planken met 3 hand geschilderde lagen Woca floorpaint wit in een volle sneeuwwitte kleur. De vloer is legklaar.

VEROUDERDE vloer

Deze bruine verouderde kasteelvloer zit vol met butsen en deuken. Een verouderde vloer wordt ook wel een kasteelvloer genoemd. De vloer is spiksplinternieuw, maar ouder gemaakt.

Duoplank vloer

Een duoplank wordt ook wel lamelparket, multiplank, twinplank, samengestelde vloer of opbouw plank genoemd. Dit omdat de vloer bestaat uit een toplaag en een onderlaag. 

Een thuis afspraak plannen?

Wij bellen je vrijblijvend. Je bent tot niets verplicht.

Vloerenfestival

Distributiecentrum 
Drie Stellingenweg 45 GN
Oosterwolde
Let op geen showroom hier
06 – 47 78 75 86

Onze inzet

Wij willen voor iedere klant de beste vloer tegen de beste voorwaarden. Onze adviseurs zijn deskundig en helpen je met het uitzoeken van de perfecte vloer in jullie huis.